Blog: Opstaan loont de moeite

Dinsdag 11 oktober 2005, 11:15

Ik had hier zowaar Fernando Alonso nog niet gefeliciteerd met zijn wereldtitel Formule 1! Bij deze dan maar. Alonso reeds een (op Canada na) foutloos seizoen: aanvallend waar nodig, maar later steeds meer op veilig spelend. De sympathieke Spanjaard is een waardig opvolger voor Schumacher. ("Schumacher Who?" - Waar zijn die t-shirts te koop? :-p )

Kimi Raikkonen was nog wat gefrustreerd omdat de herhaaldelijk falende Mercedes-motoren zijn titelkansen hadden genekt. De Fin toonde afgelopen weekend in Japan alvast dat het aan hem niet lag. Raikkonen startte achterin de grid, maar werkte zich met een schitterende inhaalrace helemaal naar voren. Pas in de allerlaatste ronde kon Raikkonen de tot dan leidende Fisichella inhalen!

Ook Alonso was zeer sterk, maar zijn pitstopstrategie draaide verkeerd uit. "And then I overtook them, and then I pit, and then they overtook me, and then I overtook them again..." verklaarde de Renault-rijder op de persconferentie. Maar het blijft wel een zeer mooie race van Alonso, die onder andere op schitterende wijze ex-wereldkampioen Michael Schumacher inhaalde. Alonso ging in Japan werkelijk voluit. De titel was reeds binnen en dus konden er risico's genomen worden. En met de show die Alonso opzette, snoerde hij meteen alle critici, die vonden dat Alonso geen waardig wereldkampioen was, de mond.

De Grand Prix van Japan was een van de beste races van de afgelopen jaren, boeiend van start tot finish en zeker de moeite om eens vroeg op te staan op zondag.

Icons from Flaticon.