Blog: 24-urenloop

Woensdag 26 oktober 2005, 22:09

Het afgelopen etmaal werd in Leuven de jaarlijkse 24-urenloop gehouden, een estafettewedstrijd tussen de verschillende studentenkringen. VTK (Burgi's) won met 1333 ronden, slecht een enkele ronde meer dan Apolloon (Sportkot). Wina werd als kleine kring knap zevende.

Er zijn echter wel enkele bedenkelijke voorvallen gebeurd. Zo zijn 's nachts lopende spionnen van VRG geïnfiltreerd in Wina en Pepsy, en zo onze estafettestokjes omgewisseld. Ulyssis heeft een heel mooi systeem onwikkeld waarbij de rondes elektronisch bijgehouden worden dankzij een zendertje in de stokjes, maar dat zorgde er opeens voor dat Wina de rondjes van het tragere Pepsy-team kreeg... Het was echter ook de moderne techniek die onze redde: de real-time weergave van de Java-applet klopte opeens niet meer voor onze lopers. Maar ondertussen hadden we wel twee ronden verlopen. De preses van VRG is zich persoonlijk komen excuseren, maar toch: erg rechtvaardig zijn sommige mensen van recht blijkbaar niet. En om het compleet te maken: wie pakt er twee uur voor het einde de zesde plaats van Wina nog af? Juist. VRG...

En er was nog een voorval dat voor nog meer controverse heeft gezorgd en in feite de winnaar heeft beslist. Dinsdagavond was er een ronde van VTK die om een of andere rede niet geregistreerd werd. Dit werd om nog een andere duistere reden pas deze avond, een uur voor het einde, toen VTK en Apolloon perfect gelijkstonden, opgemerkt. VTK kreeg een ronde 'cadeau', die in het laatste uur onmogelijk nog kon worden ingehaald. Het werd allemaal wel heel eerlijk en sportief aangepakt door de organisatoren en beide kringen. (Men vroeg beide presessen wat te doen, zonder te vermeldden bij welke kring de ronde ontbrak.) Maar het geeft het verlies van Apolloon, voor wie ik op het einde nog ben gaan sympathiseren, toch een beetje een wrange smaak.

Maar ach, het was zeker een leuk en spannend evenement. Proficiat aan VTK voor de zege en aan mijn medelopers van Wina (jawel, ik heb zelf ook zeven toertjes gelopen) voor de puike zevende plaats.

Icons from Flaticon.