Blog: Ronddraaiende schijfjes: november

Zaterdag 3 december 2005, 13:29

Queen - A Night At The Opera (1974)

Of het nu dolkomische musicalmuziek of epische rockopera is, de genialiteit druipt er gewoon af.

Kings Of Convenience - Quiet Is The New Loud (2001) en Riot On An Empty Street (2004)

Dit Noorse duo brengt eenvoudige, fragiele, akoestische liedjes waarbij elke noot perfect op z'n plaats valt. Of zoals ze zelf zingen: "I can't stop listening to the sound of two soft voices blended in perfection from the reels of this record that I found."

Triggerfinger - Triggerfinger (2004)

Solide heavy rock 'n' roll van uitstekende kwaliteit, en dan nog wel uit België!

The Veils - The Runaway Found (2004)

Het geluid van The Veils is eigenlijk niet zo speciaal tussen alle Starsailors en co. van deze wereld. Maar door hun ganse ziel in de muziek te leggen, vallen de Londenaars toch in positieve zin op.

Monza - Van God Los (2001) en Grand (2005)

Van God Los toont een enthousiaste band, die echter nog op zoek is naar een eigen sound. Grand is veel rustiger en evenwichtiger, maar heeft niet voldoende sterke momenten. Stijn Meuris en de zijnen kunnen nooit volledig overtuigen, maar zijn als een van de beste Nederlandstalige groepn toch zeker het ontdekken waard.

Modest Mouse - Good News For People Who Love Bad News (2004)

Indie-muziek is wel vaker origineel, fris, leuk en goed, maar zo zot, aanstekelijkheid en overtuigend als Modest Mouse zijn er slechts weinigen! Helaas is dit album net iets te langdradig om een echte klassieker te worden.

My Morning Jacket - Z (2005)

Creatief, veelzijdig en sterk album van een band die zijn muziekgeschiedenis niet alleen perfect kent, maar ook perfect beheerst.

Sufjan Stevens - Illinois (2005)

Kortweg de meeste wonderbaarlijke singer-songwriter van het moment.

Spinvis - Dagen Van Gras, Dagen Van Stro (2005)

Spinvis, het unieke project van de Nederlande geluidenknutselaar Freek De Jong, is een genre op zichzelf. De verrassing van de surrealische, Nederlandstalige collagepop is nu wel weg, maar de muziek er alleen maar volwassener en toegankelijker op geworden.

Georg Friedrich Händel - Water Music (1717)

Klassiek rulez! :-)

Icons from Flaticon.