Blog: Stageweekend Wiskunde Olympiade

Vrijdag 11 maart 2005, 18:49

Vandaag viel er een uitnodiging in de bus voor het stageweekend van de Wiskunde Olympiade. Volgend weekend (18-20 maart) zal ik dus in Beersel samen met vijftien andere wiskundige talenten in een gezellige sfeer mijn 'problem solving capaceties' nog wat bijschaven. Dit ter voorbereiding op de finale van de VWO op 20 april, en vooral ter voorbereiding op een eventuele deelname aan de IMO (Internationale Wiskunde Olympiade) deze zomer in Mexico. Uit de groep van 15 waar ik toe behoor, worden immers de 3 Vlaamse deelnemers van de IMO gekozen! :-)

Een echte verrassing was de uitnodiging voor mij echter niet meer. Ik heb de afgelopen week al een uitgebreide conversatie over de Wiskunde Olympiade gehad met Arne Smeets, zelf tweevoudig deelnemer aan de IMO, en vorig jaar nog winnaar van een tweede prijs daar. Nu hij zelf niet meer kan deelnemen, houdt hij zich bezig met het begeleiden en trainen van een aantal VWO-deelnemers. Daar hoor ik nu ook bij. Onder zijn begeleiding verdiep ik mij nu in een aantal interessante aspecten van de wiskunde en probeer ik er een aantal problemen over op te lossen.

Dit jaar is mijn laatste kans op succes in de Wiskunde Olympiade, dus die gaan ik proberen met beide handen te grijpen. Wie weet brengt het mij wel in Mexico!

Icons from Flaticon.