Blog: Sophia en At The Close Of Every Day

Woensdag 9 maart 2005, 14:22

Twee albums uit 2004 waar ik de laatste week veel naar geluisterd heb zijn The Silja Symphony van At The Close Of Every Day en People Are Like Seasons van Sophia.

The Silja Symphony van de Nederlandse band At The Close Of Every Day (en niet omgekeerd, zoals de bibliotheek het album abusiefelijk klasseerde) is geïnspireerd op de scheepsramp van de Estonia, iets meer dan tien jaar geleden. The Silja Symphony is overigens de naam van het schip dat als eerste op de plaats van de ramp arriveerde en nog vele drenkelingen kon redden. De vocals en kale gitaren op dit album liggen niet altijd even goed in het oor. Maar wanneer de muziek wordt ingekleurd door blazers of strijkers, zoals op The Departure, 4 Seasons en All Things End In Waters, is het pure magie die doet denken aan het betere werk van Mogwai.

Sophia brengt met People Are Like Seasons ook pure klasse. Rustige nummers als Swept Back, I Left You en het Lou Reed-achtige Desert Song No. 2 dragen een pure schoonheid in zich, en ook rock-nummers als het bekende Oh My Love en If A Change Is Gonna Come mogen er zeker zijn.

Twee albums die niet tot dat absolute top van 2004 behoren dus, maar zeker een aantal aangename luisterbeurten waard zijn.

Icons from Flaticon.