Blog: Stoddart vs. Mosley

Woensdag 22 juni 2005, 21:48

De Formule 1 is momenteel geen sport meer, het draait nog enkel om politiek en geld. Ik begin er echt genoeg van te krijgen. Maar in deze crisisdagen wil ik toch nog even naar twee interessante teksten verwijzen.

Op de Minardi-website heeft Paul Stoddart zijn dagboek van Indianapolis gepubliceerd. Het is zeer interessant om lezen, want het verduidelijkt de politiek achter de situatie van afgelopen weekend. Maar het is anderzijds ook een haat-betoog aan het adres van Max Mosley, en op verschillende punten kan ik me echt niet in Stoddarts mening vinden.

Mosley verdedigt zich in een interview op de FIA-website. En zijn verdediging makes sence. "Why should the Bridgestone teams suddenly find they had gone all the way to America to run in a non-Championship race? It would be like saying there could be no medals in the Olympic rowing because some countries had brought the wrong boats." Maar je kan desondanks niet ontkennen dat Mosleys positie als FIA-voorzitter volkomen onhoudbaar is geworden...

Icons from Flaticon.