Blog: Indie-filosofie

Dinsdag 28 juni 2005, 20:02

De laatste tijd begin in me meer en meer de realiseren dat mijn muzieksmaak dat mijn muzieksmaak redelijk onder de term 'indie' valt (danku Questionable Content). Blijft de vraag wat indie nu juist inhoudt, iets wat ik tot hiertoe nooit begrepen had. Maar Wikipedia has come to rescue once again. Indie komt van independant, dus de onafhankelijke labels. "(...) Indie is often used to refer to a number of genres (...) characterised by (...) independence from commercial pop music and mainstream culture (...)". Ja lap, een anti-definitie. Ik had het kunnen denken, mijn muzieksmaak valt niet in een hokje te plaatsen. Ik kan gemakkelijk zeggen waarvan ik niet houd, maar welke muziek ik goed vind valt echt niet de definiëren.

"(...) Independence from commercial pop music and mainstream culture and an autonomous, do-it-yourself approach (...)". Ja, daar kan ik mij wel in vinden. Lepel de laagjes hypocrisie er maar af. Dat hele schoolbal-gedoe van afgelopen zondag bijvoorbeeld, was wel leuk, maar er bij momenten serieus over. Ik bedoel: driekwart van de zaal staat te slowen op Paradise City? Huh?

In een zulke sfeer komt de uitspraak van Katrien aan als een compliment: "Je hebt toch iets deftigs aangedaan. Ik had het er vrijdag met Iris nog over of je iets degelijks zou aantrekken of gewoon in t-shirt zou komen." Met een dergelijk no-nonsense-imago kan ik best leven!

Icons from Flaticon.