Blog: Werken en feesten

Zaterdag 6 augustus 2005, 10:53

Sinds deze week ben ik weer aan het werk. Ik heb de hele maand augustus een vakantiejob op het SCK•CEN, het studiecentrum waar mijn vader ook werkt. Ik werk in de bibliotheek daar: informatie invoeren in de computer, artikels kopiëren, zaken klasseren of opsturen met de binnenpost... Niet altijd het meest boeiende werk, maar al bij al ook veel minder druk dan aan de kassa staan in de Wibra, wat ik afgelopen jaren deed.

Maar tussen al het werken door moet er ook nog gefeest worden natuurlijk, want ondanks het gure weer blijft het zomer. Dit weekend is er ons Aarschotse stadsfestivalletje, de Osschotse Feesten. Gisteren was er nog niet veel te beleven, maar vandaag is er aardige pop/rock, met o.a. Staircase, Sattelite City en Sioen. Zondagavond is er dan weer het Hageland Punk & Hardcore Festival, met voor het eerst twee podia die een continue stroom van gitaar- en ander geweld verzekeren. Op de affiche staan onder andere Old Fashioned Heroes, Rovic, United Against Society, Burn The 8 Track (USA), Cornflames, Ignite (USA). Ok, ook mij zeggen die namen niet zoveel, zo'n expert in het wereldje ben ik niet. Maar dat het leuk wordt en dat de onschuldige Scala-fans (Scala geeft zondag een niet-gratis concert in de stadsfeestzaal) de stuipen op het lijf gejaagd zullen worden, dat staat vast :-).

Nog meer festivals: Pukkelpop heeft het uurschema bekendgemaakt. De podiumverdeling die eerder bekend was gemaakt deed het ergste vrezen, maar het uiteindelijke uurschema valt zeer goed mee. Waarschijnlijk ga ik dus toch, samen met Oliver, op vrijdag kijken naar THE Pixies en naar enkele andere topbands zoals Arcade Fire, Maximo Park, Nightwish, The Go! Team... Ik moet wel werken die dag, maar met de trein geraak ik toch al om vijf uur in Kiewit, dan blijft er nog een lange leuke avond over die de schandalig hoge toegansprijs toch wel waard belooft te zijn.

Icons from Flaticon.