Blog: Cd-jacht

Vrijdag 9 september 2005, 18:41

Net als op Australasia blijkt dat de heren Pelikaan een fijne neus hebben voor spanningsopbouw en dramatiek, iets wat zich gedurende de volledige speelduur van 'The Fire In Our Throats Will Beckon the Thaw' vertaalt in een hypnotiserende kruisbestuiving tussen traditionele postrock (qua sfeerschepping) en afwisselend viriele en slepende metalriffs. (Digg)

Imagine a more melodic Isis, or a heavier Mogwai, and you have a good idea what they sound like. (Questionable Content)

This is real music people, and I'm talking about chromatic instances, progressions in every track, incredible scales, complex structures, things that average bands won't be able to play ever. (Metal Storm)

Gisteren was, voor de tweede keer al, de cd waar ik de laatste weken het meest naar uitkijk (The Fire In Our Throats Will Beckon The Thaw van Pelican) in heel Leuven niet te vinden. Toegegeven, de eerste keer bleek dit album überhaupt nog niet uit te zijn in België. Maar nu wil ik dit meesterwerk toch ergens vastkrijgen. Daarom heb ik gisteren maar eens Amazon en Proxis nader verkend. Amazon voorziet helaas voor de niet-Amerikaan zonder credit card vrijwel geen betaalmogelijkheden. En indien Proxis een even oneindig aanbod had, was de knoop daar ook al lang doorgehakt. Maar ondertussen blijf ik toch nog maar even afhankelijk van de conventionele winkels.

Gelukkig is Sigur Rós voldoende gewaardeerd bij het grote publiek dat het nieuwe pareltje Takk gewoon maandag in de plaatselijke FRS te koop zal zijn...

Icons from Flaticon.