Blog: Mobiliteit

Dinsdag 24 oktober 2006, 15:00

Jouw nerd-gehalte is nog beneden alle peil. Jouw sociaal leven kan weliswaar wat hulp gebruiken, maar je hebt nog niets te vrezen.

Mijn lessenrooster van dit semester is niet echt ideaal. Met name Numerieke Wiskunde valt slecht: oefenzitting op donderdag om 8u30 (na de Winabar dus) en hoorcollege op vrijdag tot 18u. En 's vrijdags heb ik om 20u repetitie van de fanfare, dus tussendoor moet ik nog zien te eten en in Aarschot te geraken. Dat gaat wel, maar confortabel is het niet.

Dat is echter nog niets in vergelijking met de mensonwaardige omstandigheden die ik tegenwoordig moet doorstaan om op zondagavond naar Leuven te komen. De trein die steeds al tien minuten vertraging heeft als hij in Aarschot aankomt, en dan zo propvol zit dat ik vijf minuten moet duwen, kruipen en vechten om überhaupt een staanplaats van 20cm² te kunnen bemachtigen. Waarmee meteen ook de oorzaak van de vertraging duidelijk is: in elk station staat de trein gewoon vijf minuten stil vooraleer alle reizigers zich op de trein gewrongen hebben en de deuren zich kunnen sluiten. Als gevolg van die vertraging mis ik in Leuven natuurlijk mijn bus naar Groenveld, waardoor ik nog eens een half uur kan wachten op de volgende. En ik ben niet de enige met zo'n probleem want het station van Leuven is tegenwoordig op zondagavond een nog groter wespennest dan anders.

De oorzaak van de ellende is nu ook duidelijk geworden. Blijbkaar rijdt de trein Antwerpen-Mechelen-Leuven in de weekends niet wegens werkzaamheden. Zodat de studenten die van Antwerpen naar Leuven moeten, nog tot december allemaal via Aarschot moeten. En dat zijn er verdomd veel. In plaats van dan de trein langer te maken, is hij naar mijn indruk enkel korter geworden. Een mensenmassa in drie korte wagons, het zijn bijna Indiase toestanden.

Mijn laatste hoop is nu de enige andere lijn Aarschot-Leuven, namelijk de IC Hasselt-Blankenberge van 20u18 op zondagavond, die hopelijk vanaf volgende week voor een wat aangenamere pendeltocht zorgt.

Icons from Flaticon.