Blog: Automatische Kotnet login

Donderdag 14 december 2006, 12:25

Begin dit academiejaar is de manier van aanmelden voor Kotnet, het internet in Leuvense koten, gewijzigd. Voorheen had ik een simpel javascriptje dat de logingegevens automatisch verstuurde. Het nieuwe inlogsysteem is echter een hoop complexer, zodat een eenvoudig javascriptje niet meer werkte.

Dat was best wel heel spijtig, want steeds twee pagina's doorlopen en steeds gebruikersnaam en paswoord intypen is best irritant. Daarom ben ik me maar eens gaan verdiepen in het maken van extensions ('extra functionaliteiten') voor de browser Mozilla Firefox. Het duurde even voor ik dat onder de knie had, want de mogelijkheden zijn immens, maar beschikbare documentatie is niet altijd even denderend. (Voor de geïnteresseerden: enkele goede startpunten zijn Extend Firefox!, XULPlanet en het MDC over extensions en XUL.) Maar mijn automatische Kotnet login extension werkt inmiddels best goed.

De nieuwe versie 0.3 van Kotnet login is te vinden op de Download-pagina, samen met alle verdere informatie over het gebruik ervan. Moeilijk is het niet: installeren, je gegevens invullen, en Firefox meldt je niet alleen automatisch aan voor Kotnet, maar ook voor Toledo en de Centrale K.U.Leuven Login. Het gebruik van internet wordt er merkbaar gebruiksvriendelijker door.

Icons from Flaticon.