Blog: De Tijdloze 100

Zaterdag 30 december 2006, 21:01

Gisteren was er de Tijdloze 100, de aller tijden-lijst van Studio Brussel. Na drie jaar Mia, staat Smells Like Teen Spirit terug op één. Het werd wel tijd voor een verandering aan de top, al waren er voor de rest in de lijst dan weer weinig verrassingen. Maar het blijft een heerlijke chart natuurlijk. Daarom ook dat ik er een stevig uit de hand gelopen website over heb: De Tijdloze Website. Ook bij Studio Brussel zijn ze onder de indruk, want ik kreeg zelfs een interview tijdens de Tijdloze zelfs. (Het interview, MP3, 2,7 MB.)

Mijn interview was een dag eerder al opgenomen. Dat dus niet alles live gepresenteerd wordt, wist ik zelf ook niet. Maar het was nu wel een goede zaak, want mijn haperingen, euhs en enkele raar beantwoordde vragen zijn er mooi uitgefilterd. Ik klink wel kalm, maar je hoort mij toch even helemaal de kluts kwijtraken als Roos en Lieve vragen of "Thunderstruck van AC/DC in mijn ultieme Tijdloze staat?": Huh, ultieme Tijdloze? Bedoelen ze de samengestelde lijst op de site? Maar daar staan alle nummers gewoon in. Bedoelen ze mijn favoriete nummers? Help! In alle paniek laat mijn adjectieven-arsenaal het zo afweten dat ik Thunderstruck dan nog een mooi nummer noem, alsof het over een ballad gaat. Maar ik klaag niet. Het interview was ok, en een interview van drie minuten tijdens dé StuBru-uitzending van het jaar is toch wel bijzonder.

Mijn website werd vermeld als www.tijdloze.stijnshome.be, terwijl het enkel zonder de www werkte. Ik heb snelsnel een nieuw subdomein met www ervoor moeten aanmaken, maar het duurde meer dan een uur voordat dat geactiveerd werd. Doch ik kreeg sowieso een voldoende grote boost bezoekers, want de site heeft zelfs even plat gelegen. Bij Studio Brussel zullen ze wel gelachen hebben: andere jaren lag hun site juist plat, terwijl die van mij op volle toeren draaide. Dankzij een alerte reactie van mijn webhoster 1-eurohost was mijn site gelukkig snel terug in orde. In totaal zijn er gisteren overigens 3600 unieke bezoekers langs geweest, dubbel zoveel als vorig jaar.

Icons from Flaticon.