Blog: Ballad Of The Broken Seas

Donderdag 2 februari 2006, 23:30

Het hele gedoe heeft niet belet dat ik de zelfgetitelde debuut Clap Your Hands Say Yeah gekocht heb. Als is dat vooral de schuld van de belachelijk lage prijs van €12,10 bij Bilbo. Clap Your Hands Say Yeah is zeker leuke en degelijke rock, maar niet het eerste album van 2006 dat mij van kop tot teen inneemt. Die eer is weggelegd voor Ballad Of The Broken Seas.

Ballad Of The Broken Seas is het nieuwe album van ex-Belle And Sebastian Isobel Campbell, waarvoor ze een samenwerking heeft aangegaan met de alomtegenwoordige Mark Lanegan, de man die alles wat hij aanraakt in goud omtovert. Natuurlijk was de huidige aandacht er nooit geweest zonder die Mark Lanegan (de cd staat in de winkels zelfs gecatalogeerd onder de L, terwijl het in de eerste plaats om een album van Isobel Campbell gaat...), maar de publiciteit is wel 100% terecht. Dit is niet zomaar een geval 'rockheld redt onbetekenende zangeres van de vergetelheid'. Deze samenwerking is pure magie. De verfijndheid van Nick Drake gecombineerd met de vertelkracht van Nick Cave. Zoals Digg* het zegt:

De antipodische interactie tussen Isobel Campbell en Mark Lanegan zorgt voor een ontroerend vuurwerk dat u niet snel zal vergeten. Wie nog eens tot in het diepste van zijn of haar ziel wil geraakt worden, dient dringend een bezoekje te brengen aan de platenwinkel.

Icons from Flaticon.