Blog: Proclamatie VWO 2006

Donderdag 11 mei 2006, 14:31

Gisteren was het in Brussel de proclamatie van de Vlaamse Wiskunde Olympiade, een van de hoogtepunten van het olympiade-seizoen. Het was een aangename ontmoeting/weerzien met heel wat deelnemers en andere oude bekenden. En er is natuurlijk de nostalgie naar vorig jaar, toen ik eerste prijs won. Maar tijden veranderen, ondertussen hebben Arne en ik de website Q-E-D, een online gemeenschap van olympiade-liefhebbers, opgericht, wat maakt dat ik - misschien wel meer dan tevoren - verbonden ben met de VWO. Ook voor mij is de proclamatie dus een grote gebeurtenis.

Maar natuurlijk is er een hele nieuwe generatie aangetreden. Tussen de prijswinnaars zijn tot onze vreugde een hele lijst Q-E-D'ers. Daarbij ook mijn jongste broer Mats, die in zijn eerste deelname aan de Junior Wiskunde Olympiade een derde prijs behaalt, proficiat! De eerste prijzen van de VWO en de tickets naar de IMO in Slovenië deze zomer, gaan ook naar drie Q-E-D'ers: Guolong Li, Arne Loosveldt en Jan Vonk. Aan hen, en aan alle andere finalisten, mijn felicitaties.

Voor het Q-E-D-project is het nu tijd voor een eerste evaluatie. Het eerste jaar is uistekend verlopen: veel leden, een goed lopend forum en competitie, hartelijke steun van de grote mensen van de VWO (Paul Igodt, Frank De Clerck). Toch is er ook veel ruimte voor verbetering. Deze zomer komt er grote vernieuwing van de site, en komende week zullen we ook al een enquête op onze leden loslaten. Want Q-E-D heeft zeker nog een mooit en nuttige toekomst, en ikzelf geniet ervan om zo betrokken te blijven met de VWO en problem solving, en mij nuttig te maken voor de volgende generaties.

Icons from Flaticon.