Blog: Sentatie- of onthullingsjournalistiek?

Dinsdag 20 juni 2006, 19:54

Wheeee :-), Koen Meulenaere blijft zichzelf overtreffen in het scheppen van relletjes. Dit keer is Freya Van Den Bossche, onze uiterst bekwame (mp3) minister van begroting, slachtoffer, meer bepaald haar thesis Waar eindigt onthullingsjournalistiek en begint sensatiejournalistiek. Waarbij Koen Meulenaere ironsich genoeg op zijn eigen sublieme wijze die grens vervaagt in zijn satire over de thesis.

Enfin, de gebeurtenissen zijn welgekend. Knack publiceerde de thesis op de weblog. Die is ondertussen weer verwijderd, maar geen paniek: hier is ie nog steeds (pdf, 14.6 MB). Op de Knack-blog kwam stormachtige discussie op gang: maar liefst 1690 reacties op vier dagen. Het Nieuwsblad van gisteren slaat daarbij de nagel op de kop: "Die [reacties] vallen nog wel te lezen op de website van Knack. Niemand zal daar wijzer van worden, want het werd een oeverloze welles-nietes discussie van bedenkelijk niveau. [...] De stunt van Kanck bewijst vooral dat internetdiscussies de traditionele lezersbrieven overvleugelen in hevigheid maar niet in zeggingskracht."

De conclusie die uit heel de affaire getrokken moet worden? Geen idee, alvast een uitstekend onderwerp voor een thesis, lijkt mij.

Icons from Flaticon.