Blog: Doorlichtingsverslag SJCA

Woensdag 19 december 2007, 16:03

Mijn vroegere school, het Sint-Jozefscollege Aarschot, kreeg vorig jaar de inspectie op bezoek. Het doorlichtingsverslag staat nu ook online op de website van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming.

Het verslag, nochtans een dikke brok lectuur, blijft helaas nogal vaag. Namen van leerkrachten worden niet genoemd, en de beschrijvingen gebeuren in heel algemene termen. In de inleiding noemt men het dan ook een 'concluderend' en geen 'beschrijvend' verslag. Daarmee staat het verslag helaas vrij ver van mijn eigen concrete ervaringen als oudleerling.

Wel opvallend: "Jaarlijks nemen een aanzienlijk aantal leerlingen succesvol deel aan de wiskunde-olympiades en bijna elk jaar bereiken enkele leerlingen de finale en sommigen de top." Ook bij de samenvatting voor het vak wiskunde is de deelname aan wiskundewedstrijden een van de drie voorbeelden van goede praktijk. De andere twee positieve punten voor wiskunde zijn het bereikte leerniveau en de vakdeskundigheid van de leerkrachten. Viva Cools, viva Verstreken, viva Verding!

Icons from Flaticon.