Blog: Explosion in the Sky

Woensdag 14 maart 2007, 14:35

Een week eerder dan Admiral Freebee, ook al in de AB in Brussel, ben ik naar het optreden van de Amerikaanse postrockband Explosions in the Sky getrokken. Ik had duidelijk zin om eens enkele concerten af te lopen, en Explosions leek een uitstekende gelegenheid om van uitstekende postrock te genieten. Veel mensen hebben blijkbaar hetzelfde gedacht, want de AB zat afgeladen vol, hoewel Explosions toch niet meteen de grootste naam is.

De intense postrock van Explosions in the Sky is een ervaring op zich. Helaas vond ik het optreden niet veel extra's beiden ten opzichte van een album van de groep. Pratende (of andere geluiden producerende) mensen vormden in de AB ook een stoorzender tijdens de stillere momenten die zo essentieel zijn in de muziek van Explosions. Ik kan dus wel begrijpen dat niet alle fans even enthousiast zijn over het optreden. Voor mij was deze eerste keer Explosions echter zeker de moeite waard. Die overweldigende climax die gestaag, stap voor stap wordt opgebouwd - dat vormt een perfecte illustratie van waar postrock om draait! Ik had graag een wat langer optreden gehad, maar korte shows zonder bisnummers blijken de strikte gewoonte te zijn van de groep.

Explosions in the Sky komt in april nog naar het Leuvense Depot. (Had is dat geweten vóór ik mijn AB-tickets kocht...) Ik ga ze geen tweede keer bekijken, daarvoor waren ze niet bijzonder genoeg. Maar het optreden smaakte best goed en had ook graag wat langer mogen duren.

Icons from Flaticon.