Blog: Leeds Rhinos

Zondag 11 oktober 2009, 15:54

Leeds heeft een historierijke voetbalclub, Leeds United, die echter door financiële problemen is weggezakt tot in League One (derde klasse). Daar zijn ze overigens momenteel wel leider, maar de Premier League is nog heel ver weg.

In een andere sport is Leeds echter wel een wereldtopper, namelijk Rugby League. Gisteren wonnen de Leeds Rhinos de Super League Grand Final, waardoor ze zich voor het derde jaar op rij de beste ploeg van Europa mogen noemen.

Rugby League is waarschijnlijk in België de minder bekende rugby-variant, na Rugby Union. Het Noorden van Engeland is echter de bakermat en het kloppend hart van Rugby League, terwijl Rugby Union eerder in het Zuiden populair is. Overigens heeft Leeds met Leeds Carnegie ook een team in de hoogste klasse van Rugby Union, al is het daar geen echte topper. Zowel de Leeds Rhinos als Leeds Carnegie spelen in het Headingley Stadium, op minder dan een half uur wandelen van waar ik woon. Volgens seizoen moet ik er dus zeker enkele matchen gaan bijwonen.

Icons from Flaticon.