Blog: "Any way it's confortable. BUT INTO THE BUSH!"

Zondag 14 februari 2010, 20:26

Het deuntje van "Singin' in the Rain" is mij natuurlijk bekend, net als de macabere rol die het lied speelt in Kubricks verfilming van A Clockwork Orange. Maar de oorspronkelijke film Singin' in the Rain uit 1952 had ik tot gisteren nog niet gezien.

"Wait a minute, I am just about to be brilliant."

Singin' in the Rain is een kleurrijke muzikale komedie die verhaalt hoe Hollywood eind jaren '20 overschakelt van stille film op geluid. Die overgang gaat niet voor elk productiehuis even vlot, zeker als je steractrice een akelig krassende stem heeft. De humor die hieruit voortvloeit is onweerstaanbaar en schetst een karikatuur van Hollywood die anno 2010 nog steeds bijzonder accuraat is.

"Hey Joe, get me a tarantula!"

De muziek voor Singin' in the Rain werd al geschreven vóór het scenario, wat je vooral merkt aan de "Broadway Melody" die niet in de verhaallijn past en die ervoor zorgt dat het slot van de film wat lang op zich laat wachten. Maar ook die losse nummers brengt Singin' in the Rain met stijl en entertainment. Het is geen wonder dat onder andere het American Film Institute Singin' in the Rain beschouwt als beste musicalfilm aller tijden.

"Moses - supposes - his toeses - are roses - but Moses - supposes - erroneously."

P.S.: Honduras stervoetballer van de dag is Julio César "Rambo" de Léon. Rambo speelt momenteel in Italië bij Torino F.C. en is al sinds 1999 een vaste waarde in het nationaal elftal. Rambo is de vrijetrapspecialist van Honduras. Kijk maar eens naar zijn goal van enkele maanden geleden in de kwalificatiewedstrijd tegen de Verenigde Staten.

Icons from Flaticon.