Blog: The Honey & The Knife

Woensdag 24 februari 2010, 13:19

In 2003 bracht Admiral Freebee, de band van Tom Van Laere, een debuutalbum uit. Ik was een vroege fan en bij gebrek aan officiële website richtte ik dan maar zelf de Admiral Freebee Info Site op.

Nu zijn we zeven jaar later, en Admiral Freebee heeft net hun vierde album uitgebracht. Het is getiteld The Honey & The Knife en momenteel kan je het volledige album online beluisteren op de fantastische 3VOOR12 Luisterpaal. Ik ben al lang niet meer de Admirals grootste fan, al geniet ik nog wel met harte van bijvoorbeeld het ruwe "lifts you up/drags you down" in het nummer "The Art of Walking Away", een nieuw hoogtepunt in het werk van Admiral Freebee. Ook heeft een officiële website heeft mijn fansite grotendeels overbodig gemaakt.

Het enige onderdeel van mijn fansite dat ik nog up to date hou, is de songtekstensectie. De booklets bij de albums van Admiral Freebee bevatten geen lyrics, dus hou ik mij er al vier albums lang mee bezig om zelf transcripties te maken, geholpen door bezoekers die mij vele verbeteringen en aanvullingen sturen. Lyrics-websites over de hele wereld hebben hun Admiral Freebee-teksten van mijn website gehaald. Ook voor het nieuwe The Honey & The Knife heb ik reeds de teksten op mijn site gezet, zij het nog met veel vraagtekens. Als je zelf aanvullingen hebt, stuur ze dan zeker op naar mij, dan doe ik de nodige aanpassingen. Ook kan ik zelf het album nog niet te pakken krijgen - hier in Engeland ligt het niet in de rekken - dus misschien kan iemand die het album gekocht heeft eens kijken of er toch geen officiële songteksten bijzitten? Als dat toch zo is, sta ik namelijk goed voor schut met mijn gebrekkige transcripties.

P.S.: Honduras sterspeler voor deze week is Maynor Figueroa. Hij speelt als verdediger bij Wigan Atletic in de Engelse Premier League. Je kent hem waarschijnlijk nog wel van zijn goal in december tegen Stoke, een vrije trap vanaf de eigen helft! In een FIFA-interview klinkt hij erg strijdvaardig: "We have our own style, which works, and we're not going to change now. Nobody prepares just to lose. We want to win and we'll fight to the death to achieve it."

Icons from Flaticon.