Blog: "You're the very first nice Aarschot person I've met"

Maandag 21 juni 2010, 22:16

You just gotta love CouchSurfing! Hoe anders kom je, in een jou onbekende stad (Newcastle), meteen terecht in een festival-themed feestje, compleet met tenten, hangmatten, voor de gelegenheid gemaakte armbandjes, bouncer-robot, authentieke flipperkast, zelfgemaakte ijscrème en Poolse snacks, en onder de aanwezigen een Italiaan die voor zijn werk regelmatig contact heeft met Aarschot! Deze Italiaan werkt namelijk in Newcastle voor Procter and Gamble, die ook eigenaar zijn van de Duracel-fabriek in Aarschot. Het gebeurt niet vaak dat er op mijn

"I'm from a town called Aarschot, it's quite small, you wouldn't have heard about it,"

een

"Oh, you're from (correcte uitspraak:) Aarschot! I talk with people in Aarschot every day!"

volgt! Overigens blijken zijn contacten in Aarschot nogal lastposten te zijn. Ik was letterlijk de éérste vriendelijke mens uit Aarschot die hij had ontmoet!

Mijn host in Newcastle, Colin, was ondertussen aan het stressen over de afwerking van een cake die hij aan het maken was in de vorm van het gerechtsgebouw van Newcastle. Die werd zondagnamiddag samen met een 50'tal andere cakes in de vorm van bruggen, kerken, parkeergarages, etc. geplaatst op een 10m x 10m plattegrond van Newcastle. Resultaat: een soort eetbare versie van mini Europa. Of ook wel: een simulatie van de impact van een zware aardbeving op Newcastle. De warme zomerzon deed sommige gebouwen immers in elkaar smelten en de Millennium Bridge stortte in. Toch was het een schitterend zicht, de foto's doen het water in de mond lopen. En eens de beste cakes verkozen waren, kon het smullen beginnen! Dat alles was overigens de apotheose van het Cakebook project, een onderdeel van het EAT festival.

Door al die activiteiten heb ik niet veel tijd gehad om Newcastle zelf te verkennen. Opnieuw afspraak in Newcastle voor Loony Toon in augustus dus.

P.S.: Geen paniek. Chili zal Spanje wel verslaan, en wij kloppen Zwitersland wel met twee doelpunten verschil. En dan moeten we ook er nog voor zorgen dat het verschil waarmee wij winnen plus het verschil waarmee Spanje verliest minstens vier bedraagt. En als het juist vier bedraagt, dan moeten wij bovendien drie doelpunten meer scoren dan Spanje. Mijn voorspelling voor de laatste speeldag in groep G is dus: Honduras 3 - Zwitserland 0 en Spanje 0 - Chili 1.

Icons from Flaticon.