Over Stijn

Mijn naam is Stijn Vermeeren. Ik ben 37 jaar oud.

Ik ben opgegroeid in Aarschot, Vlaams-Brabant. Sinds 2013 woon ik in Zürich, Zwitserland. In mijn ludieke biografie kan je meer over mij lezen.

Data scientist en softwareontwikkelaar

Sinds juli 2023 werk ik als Projektleider Data Science bij swisstopo in Bern. Van 2013 tot 2022 werkte ik als Head of AI voor Starmind in Zürich.

Wiskundige

Ik heb een Bachelor in de Wiskunde van de Katholieke Universiteit Leuven, een Certificate of Advanced Study in Mathematics (Part III) van de University of Cambridge en een doctoraat in wiskundige logica van de University of Leeds. Op mijn wiskundepagina vind je meer information over mijn onderzoek.

In 2005 won ik een eerste prijs bij de Vlaamse Wiskunde Olympiade en een eervolle vermelding bij de International Mathematical Olympiad in Mexico. Ik hou me nog steeds graag bezig met wiskundige problemen en competities zoals IBM Ponder This, de Nederlandse AIVD Kerstpuzzel en de Belgische Eindejaarspuzzel van Defensie.

Polyglot

Bergwandelaar en alpinist

Ik was een actief lid van de Leeds University Union Hiking Club van 2009 tot 2013. Sinds ik in Zwitserland woon, ben ik zoveel mogelijk in de Alpen onderweg. Ik hou van uitdagende alpine wandeltochten met eenvoudige klimpassages en van via ferrata. Ik probeer ook meer ervaring te verzamelen met bergbeklimmen en skitoeren. Ik schreef lange tijd gedetailleerde berichten op Hikr over veel van mijn bergtochten.

Go-speler

Ik speel en bestudeer het bordspel Go sinds 2010. In 2016 nam ik voor het eerst deel in een officieel toernooi. Nu heb ik een EGF-rating van 2-kyu.

Profielen op het internet

Icons from Flaticon.