Fotografische autobiografie, deel 6

Deel 1 - Deel 2 - Deel 3 - Deel 4 - Deel 5 - Deel 6 - Deel 7

In september 2008 trek ik naar Cambridge voor een nieuwe uitdaging en een nieuw avontuur. Ik studeer er voor het Certificate of Advanced Study in Mathematics, beter gekend als Part III, een soort van intensieve eenjarige Master-opleiding in de wiskunde. Het halve IMO-team van 2005 studeert dat jaar zowaar in Cambridge, met François Crucifix in mijn jaar en Guolong Li twee jaar lager.

IMO 2005 in Cambridge

Cambridge heeft vanalle tradities zoals de Formal Hall...

Formal Hall

...en als dat te formeel voor je is, kan je natuurlijk gaan punten op de Cam.

Punting

Ik studeer in Cambridge in het jaar dat de universiteit 800 jaar oud wordt, en ben lid van Darwin College tijdens het Darwin-jaar (zijn 200ste geboortejaar en de 150ste verjaardag van "On the Origin of Species"). Ik heb een ruime kamer in het Malting House, een huis van Darwin College dat beschermd erfgoed is, en waar je af en toe ook Stephen Hawking, in rolstoel met ingebouwde laptop en al, voorbij kunt zien rijden. Met mijn kotgenoten van het Malting House maak ik een sneeuwman, die we vanzelfsprekend Charles noemen.

Sneeuwman

In de winter probeer ik een woordje Tsjechisch te spreken in Praag...

In Praag

...en de examenstress in juni schud ik van me af met een rondreis in Zuid-Engeland.

In Brighton

Mijn diploma behaal ik onverhoopt met de hoogste graad (Distinction). Dat is echter niet mijn laatste wapenfeit in Cambridge, want in juli keer ik nog terug om gids te zijn van het Belgische team bij de Internationale Chemie Olympiade (IChO), die in Cambridge plaatsvindt.

Met het Belgische IChO-team

Het is dan wel niet de Wiskunde Olympiade, maar het is desalniettemin heerlijk om nog eens iets vergelijkbaars met mijn eigen IMO-deelname van vier jaar eerder te doen. Het contact met de deelnemers en de andere gidsen is wederom leuk en verrijkend. Bovendien zie ik nog nieuwe stukjes van Engeland en Cambridge, en leer ik de stad nog eens op een andere manier kennen.

IChO 2009

Vervolg...

Icons from Flaticon.